Aktuality

6.2.2024 - Petr

1.1.2024 - Petr

Vážení přátelé oddílu, současní i bývalí členové, milé děti

 

rádi bychom Vám všem oznámili, že v našem oddílu došlo k určitým změnám. Tyto změny se týkají nejen vedení oddílu, ale také následné organizace akcí.

Nyní mi dovolte abych Vám všem představil nás, tedy nové členy. Do loňského roku jsme jezdili na akce pořádané turistickým sdružením Stopař. Byl jsem to já-Petr, Martina, Bob a Ruda. 

S tímto oddílem jsme spojili většinu našeho života. V loňském roce jsme se rozhodli, že oddíl opustíme a začneme organizovat akce samostatně. S bývalým oddílem jsme však pořád v kontaktu a stále jsme zůstali přáteli.

Dalším novým členem je Lucka. Šikovná, energická a věčně usměvavá maminka, která se bude zabývat propagací oddílu a přípravou programu společně s hlavní vedoucí Martinou.

Zatím se s námi rozhodla zůstat válčit i Pusa, což je za mě skvělá zpráva. Je to jeden z posledních původních členů oddílu a má velké zkušenosti.

Já s bráchou budeme zajišťovat pravidelnou a vyváženou stravu účastníků tábora. Vše dle nejpřísnějších norem a tabulek.

Jo, a ještě abych nezapomněl, Ruda. Bez něj bychom se na táboře ani neosprchovali. Poslední roky zajišťoval zásobování tábora a veškeré technické zázemí. Občas taky prudí v kuchyni, když předstírá pomoc a ujídá.

To je prozatím ode mě vše. Další členy týmu budeme představovat postupně.




17.5.2023 - Pusa

Ahoj tomíci, děti, kmeti, kamarádi,

Hořcovka je za námi! Jste borci!


Velkou šestitýdenní hru tomíků hrálo 2130 hráčů ze 79 oddílů. Doma, a hlavně v oddílech jste prožili kupu nevšedních zážitků, vyzkoušeli mnoho nového, překonali své vlastní hranice a zažili jste spoustu zábavy. Dohromady jste splnili 64 697 úkolů a 21 z vás zvládlo dokonce všech 100 základních úkolu i s 13 bleskovkami.


Lovili jste bizony v ulicích, odpočívali na lavičkách a pařezech, poskakovali po kanálech, zalévali jste a prosili fazole, aby rostly rychleji, ohýbali a zase rovnali hřebíky, stavěli jste bunkry z dek a matrací, pobíhali v ulicích jako superhrdinové, juchali pod májkami, plížili se v trávě, otužovali se a odvážlivci nadojili a ochutnali i čerstvé mléko. Jsme rádi, že jste šli do všech úkolů naplno, i do těch šílených (joudovských).


V rámci hry oddíly umístily po republice 52 Hopových vzpomínkových šípů a jeden je dokonce i pod Vysokými Tatrami na Slovensku. Hořcová výzva se hrála v Anglii, na Slovinsku a kdo ví, kde ještě.

Každému z vás patří velké poděkování, jelikož jen díky vám, vaší píli a nadšení, se stala Hořcová výzva hrou se vším všudy.


A kdo za vším tím stojí?

V roce 2018 a 2020 byl hnacím motorem této originální hry Ivo Skoček "Hop". Letos jsme hráli Hořcovou výzvu potřetí, ale bohužel však už bez Hopa. Vzpomínáme na něj všichni s velkým obdivem a jsme rádi, že Hořcovka pokračuje.

Kdo si tedy na vás letos vymyslel ty úkoly? Tomek, Radka, Ondra, Anežka a Youry. Tomek Hurt s Ondrou Šejtkou kontrolovali zapisování úkolů, s Radkou Skočkovou pak klikali emaily, Jiří Palát "Youry" maloval a tvořil, Radka po nocích šila a vyráběla odměny a Anežka Šubrtová (na začátku Hořcovky ještě Klabanová) sledovala a plnila Facebook. Velké poděkování posíláme Michalovi Valouškovi "Zajícovi", který je autor webu a systému, který celou hru dobře šlapal.


Co se bude dít nyní? Budou odměny?

Také vám ty dny přijdou teď takové prázdné, že? Bez bleskovek, bez kelímku na čele, plížení … Klidně si nějaké úkoly občas zopakujte.

Postupně zpracujeme fotky, videa a další materiály, které jste nám během hry posílali a zkusíme je publikovat. Čtěte také červnového Tomíka, který bude prošpikován vašimi příspěvky z plnění úkolů.


Všem oddílům pošleme oddílový účastnický list a speciální hořcové placky (některé se špendlíkem, některé jako zrcátko) pro všechny hráče, kteří dosáhli alespoň 20 bodů. Placky máme pro všechny alespoň dvacetibodové děti, kmety i kamarády. Pro nejlepšího hráče z vašeho oddílu dítě/kmet pak pošleme originální tašku s motivem Hořcové výzvy. Pokud je ve vašem oddílu některý z dětí/kmetů, kteří se umístili na prvních místech v republikovém bodování, a získají tak extra odměnu, pak hořcovou tašku předejte třeba druhému v pořadí. To už necháme na vás.


Těm nejlepším 20 dětem, 10 kmetům, 5 oddílům z celé Hořcové výzvy se ozveme, aby si vybrali svou cenu.

Ještě jednou VELKÉ DÍKY VŠEM, jsme rádi, že jste si hru užili a přejeme vám příjemný konec oddílového roku a dobrodružstvím nabité tábory. A až někdy začne mrholit, dejte si klidně znovu Íšrp, íšrp, jsme přesvědčení, že si to většina z vás jistě stále pamatuje :)


TOMÍCI JSTE BORCI! Máme z toho velkou radost.


Hořcové výzvě zdar!


Tým Hořcové výzvy

Anežka, Radka, Ondra, Tomek a Youry

17.5.2023 - Pusa

Ahoj oddíly a tomíci ,


kteří pomáháte nebo jste v historii pomáhali Světlušce, možná jste zachytili na našem webu nebo FB, že Světluška poděkovala tomíkům v přímém přenosu z koncertu Světlo pro Světlušku . Možná jste dokonce sledovali celý benefiční večer a zachytili jste poděkování z úst Karla Kovyho Koláře a Veroniky Khek Kubařové a pak i paní ředitelky Drastichové sami.

Každopádně Vám všem chci také poděkovat za pomoc Světlušce a bylo by mi líto, kdyby vás tento hřejivý moment minul, proto vám odkaz na koncert posílám i takto přímo.

Zmínku o tomících uslyšíte v čase 1 hodina 13 minut 40 sekund a pak podruhé v čase 1:16:15. https://www.ceskatelevize.cz/porady/15081382212-svetlo-pro-svetlusku-2022/


Anežka Klabanová

4.11.2023 - Pusa

Oddílovka whatsapp 3.11.2020


Jelikož opět všude řádí COVID 19, tak jsme museli Oddílovku udělat přes počítač a opět zahrát pár her on-line a bohužel jsme se nemohli vidět osobně a pobavit se osobně. Začali jsme vyhodnocením bodování za měsíc říjen. Na prvním místě skončila Kačka s 181,6 body, druhý byl Mája se 173,6 body a na třetím místě byla Valča se 158 body.

Pro všechny jsme si připravila hry, které jsme jím poslala přes whatsapp. V jedné měli za úkol spojit příslušná podstatná a přídavná jména nebo zájmena a v druhé hře si vzali posunutou abecedu a zašifrovali větu tak, aby A=F . Věta byla začátek písničky: NEZACHÁZEJ SLUNCE, NEZACHÁZEJ JEŠTĚ, JÁ MÁM POTĚŠENÍ NA DALEKEJ CESTĚ …. Třetí hra už byla více interaktivní a měli za úkol: Vymysli řadu písmen a napiš ji ostatním. Ostatní mají za úkol napsat z těchto písmen větu, tak aby každé slovo z věty začínalo daným písmenem. Např.: V J B V D – a věta: Včera jsem byl v divadle. Za každou správnou větu dostali 10 bodů.

Na konci naší virtuální Oddílovky jsem vyhlásila výsledky a počat bodů: Vali - 53, Kačka - 83,Lucka - 40, Sofča - 93, Adélka a Klárka 67. Všem moc gratuluji a doufám, že příště se už uvidíme osobně.



Na oddílovce byli: Pusa, Verča, Vali, Kačka,Lucka, Sofča, Adélka a Klárka


Další fotky najdete zde


Děkujeme všem za účast.