Stříbrné hory 15.-17.6.2018

Vyrazili jsme poznávat další Asociační chalupy - tentokrát ve Stříbrných horách. Plán byl jasný, nastoupit na vlak dojet do Rýmařova a dojít do Stříbrných hor. Jenže v pátek jsme se na nádraží dozvěděli o havárii na trati a to, že autobusy nás dovezou do Háje ve Slezsku a dále vlakem. Bohužel do busu – byli pouze dva – jsme se nedostali, tak jsme se auty přemístili do Háje a nastoupili na vlak, abych v Opavě zjistili, že další vlak do Rýmařova jede v 4:15 ráno, tak jsme se opět přemístili do Háje, počkali na druhé auto a vyrazili do Stříbrných hor auty. Ve 21:00 jsme tam byli a usměvavý pán správce nás ubytoval.
V sobotu ráno jsme vyrazili na celodenní výlet k Rešovským vodopádům. Cesta byla v pohodě. U vodopádů jsme smočili nohy, jelikož bylo nádherné počasí. Našli jsme si přístřešek kde jsme si uvařili oběd – párek s chlebem a po odpoledním klidu v potoce jsme vyrazili na zpátek. Na zpáteční cestě jsme se okoupali v lomu ve Tvordkově a pak už jsme vyrazili domů. Na chalupě jsme si uvařili večeři – guláš a věnovali se zábavě. Vyrobili jsme si pytlíky na Z+T+V+Š. Pak už jsme si jen hráli venku hoňku a učili se prstovou abecedu a vevnitř vypukla bitva BANG.
V neděli ráno jsme věděli, že už se blíží odjezd, tak jsme si sbalili věci a před obědem jsme vyrazili k Čertovu kamenu. Po dopolední procházce jsme si uvařili polévky nebo snědli rohlíky, uklidili chalupu, dobalili věci a vyrazili ke Slezské Hartě – Nová pláň, kde jsme opět smočili těla, zablbli ve vodě, učili se házet žabky a pak už hurá domů k mamimkám a tatínkům.



Další fotky najdete zde

Na výpravu jeli: Pusa, Valča, Ivanka, Poník, Matěj a Markétka.

Všem děkujeme všem za účast