Od začátku školního roku probíhají oddílovky a družinovky každé útery v čase od 16:30 do 18 hodin. V případě neúčasti se prosím omluvte příslušnému vedoucímu, ten je uvedený v plánu akcí – omluvit se dá telefonicky, nebo přes web stránky.

S SEBOU NA DRUŽINOVKU (ODDÍLOVKU)?
• Z = zápisník – velikost A5 – ideálně A6
• T= Tužka nebo propisku
• Š= šátek (bavlněný čtyřcípý čtverec o hraně asi 50cm, požívá se při hrách hlavně na zavázání očí)
• V= vázačka (je provaz nejlépe právě 2 metry dlouhý, o průměru 5-7mm, používá se nejčastěji k vázání uzlů)
• Přezůvky (je možno nechávat v klubovně)
Je žádoucí, aby nováček všechny tyto věci nosil již od prvních družinovky, neboť jejich absence má za následek narušení program. Každý nováček by si sebou, jak na schůzky, tak na výpravy, měl nosit také tzv. nováčkovskou zkoušku, aby mu byly případné splněné body podepsány.

PROGRAM ODDÍLOVEK:
Oddílovku vede vedoucí oddílu, je vždy první útery v měsíci. Na úvodním nástupu zhodnotí minulý měsíc – akce, bodování, děti dostanou důkazy za 1.-3. místa a řekne se program na další měsíc. Pak oddílovka pokračuje hrami, závěrečným nástupem s oddílovým pokřikem.

PROGRAM DRUŽINOVEK:
Družinovky probíhají pod vedením dalších členů oddílu – program stanoví vedoucí – hry v klubovně, při hezkém počasí venku. Na družinovkách se děti učí věci potřebné pro oddílovou činnost – uzly, morseovku, šifry, kolektivní i samostatné hry, prohlubujeme jejich znalosti o přírodě a soužítí člověka s přírodou.