Nátěr střechy Vršovice 7.9.- 9.9.2018

Letos jsme byli na letním táboře u asociační chalupy ve Vršovicích, již při domluvě jsme se zavázali dát střeše nový nátěr, takže to přišlo hned první zářijový víkend, kdy jsme se ve složení: Tom, Francin, Komár, Míša, Pusa a Lenka vydali na tábořiště a zvelebovali chaloupku.
V sobotu ráno jsme se vzbudili do deště, ale cca v 10 přestalo, ale i přesto jsme museli počkat, až uschne střecha, pak už to začalo. Instalovali jsme žebříky, lana a chopili se špachtlí, kartáčů a začli čistit střechu. To se ukázalo jako nejnáročnější akce. Jelikož jsme měli pouze dva žebříky, tak na střeše nemohlo být víc lidí než dva, tak jsme zavolali do Ov ať nám dovezou další žebřík, což nakonec dost urychlilo práci. Tom měl elektrický kartáč, který nám hodně pomohl, jen docházeli baterky, takže jsme využili sousedy z blízké chalupy a chodili nabíjet baterie tam. Večer nás opustil Komár a Francin, ale běhen dne dorazil Míša, takže se síly opět vyrovnaly. První den jsem končili s očištěnou přední stranou a natřenou čtvrtinou střechy a všemi okapy.
V neděli ráno jsme si přivstali, jelikož jsme věděli, že práce je ještě dost, ale opět si s námi pohrála příroda, takže jsme čekali do cca 10 než uschla střecha a mohli jsme pokračovat v nátěru a škrábaní. Škrábaní nám zabíralo dost času, jelikož v chalupě není elektřina a vše jsme tedy dělali ručně. Střecha je dost strmá a vysoká, takže bez jištění to moc nešlo. Lenka zjistila, že toto ji nedělá vůbec dobře a jala se toho nám dělat helfta zespoda. Ještě, že jsme ji tam měli, jelikož nám připravila oběd, my jsme si dali jídlo, na chvíli si odpočinuli a opět vyběhli na střechu, takže v šest večer byla přední část střechy natřená a z druhé strany byla polovina oškrábaná a kousek nad dřevníkem získal nový nátěr.




Další fotky najdete zde


Majitel nás pochválil za kvalitně odvedenou práci.