69. sraz oddílů zabývajících se tábořením, turistikou a pobytem v přírodě 22.-23.9.2018

Letos se 69. sraz oddílů zabývajících se tábořením a turistikou – po starému sraz ABC nekonal na Býtovském mlýně ale na táborové louce oddílu Zálesák ve Zbyslavicích. Jelikož v sobotu jsme jeli jen tři, tak jsme vyrazili autem. Auto jsme nechali u kostela a dolů na louku jsme si odnesli všechny věci, které jsme potřebovali – stan, pilu, sekeru, poleno a batohy s věcmi. Našli jsme si místo na náš stan a tam jsme se utábořili. Pak jsme šli do lesa nasbírat dřevo na oheň.
Po slavnostním nástupu jsme se převlékli do sportovního. Matěj se přidal k družstvu K.T.O., aby nás mohl reprezentovat v boji o Štít vítězů v pětiboji. Letos se bojovalo ve – štafetě, přepalování provázku, přírodovědě, všestrannosti a v běhu v žebříku. Soutěžilo se v kategoriích Hoši, Dívky a veteráni. Kromě hlavní soutěže pětiboje, měl každý oddíl svojí soutěž. My jsme si pro všechny připravili hod polenem. Celé sobotní odpoledne všichni trávili plněním soutěží. Večer byl slavnostní táborák, kde se soutěžilo o nejlepší scénku a písničku.
Nedělní ráno bylo v duchu úklidu a TOM Čmoudík si pro nás připravil LAGORI CUP, který se musel kvůli špatnému počasí na jaře zrušit. Takže Valča i Matěj si užívali hry a my s Míšou jsme sbalili stan a věci a odnášeli je nahoru ke kostelu do Olbramic. Ve 12:00 byl slavnostní nástup k ukončení srazu, kde se všichni dozvěděli výsledky a vítězi si odnesli Štít. Na nástupu se stáhla státní vlajka a oddíly se rozešli k balení nebo dohrání Lagori cupu. My jsme čekali až do konce turnaje. Po turnaji byl opět nástup a vyhodnocení Lagori cupu a vítězi si opět odnesli štít. Potom už jsme se všichni odebrali ke svým domovům.




Na výpravu přišli: Valča, Matěj a Pusa, v sobotu dorazil na chvílí Francin s Maruškou, Kiki a Míša.

Další fotky najdete zde


Moc děkujeme všem za účast a doufáme, že příště se nás sejde více…