Výprava na Prašivou 7.10.2018

Výpravu jsme zahájili nástupem do autobusu na ÚANu v Ostravě. Během cesty na Morávku si někteří povídali a jiní dospávali. Vystoupili jsme na zastávce Morávka – Lipový. Po pohodové cestě autobusem nás hned za začátku čekal nejprudší a nejdelší kopec celé výpravy – po žluté, který jsme přes občasné kňourání všichni úspěšně zdolali. Když už jsme se dostali na hřeben pohoří, stala se z výšlapu příjemná procházka po červené. Na Ropičce jsme se lehce občerstvili u turistické chaty a dále pokračovali na Prašivou, kam to bylo ještě dalších 6 km, které utekly jako voda.
Pusa jela až na zastávku Morávka přehrada a v rámci akce 32 Beskydských vrcholů a vyrazila na Slavíč ( 1055 ) pak krosem do údolí a výstup na Smrčinu (1015) odsud už pohodová trasa přes Ropici (1083) a Velký Lipový (999) odtud jsme seběhla na Morávku. Zrovna jel bus, takže jsme se rozhodla dojet pod Prašivou a vyrazit za zbytkem výpravy.
Po výstupu na Prašivou jsem si odpočinula, dala oběd a čaj, prohlídli jsme si místní kostel a vyrazili na autobus. Po cestě jsme kecali a v pohodičce jsme šli. Skoro u zastávky jsme viděli na hlavní cestě bus, došlo nám, že je to ten náš, takže jsme všichni začali sprintovat ať ho stihneme, naštěstí nám to vyšlo a cesta domů už byla v pohodě. Někdo spal, někdo dojídal zásoby na celý den, takže cesta na ÚAN uběhla jako voda.




Na výpravu přišli: Klokan a Poník a z vedení Pusa, Míša a Verča.

Další fotky najdete zde


Moc děkujeme všem za účast a doufáme, že příště se nás sejde více…