Kusalíno 9.-11.11.2018


Pátek, vše začalo srazem na Svinovském nádraží, kde nás bylo bohužel o pár lidí méně, než se čekalo. Po troše logistických problémů, kdy jsme nakonec nechali jedno ze dvou aut v Ostravě a vyrazili na cestu směr Vsetín. Cesta byl plná nástrah, jako policejní zátarasy, uzavírky, dopravních nehod a prázdné benzínové nádrže. Když už jsme konečně dorazili kousek za Vsetín, odkud jsme měli jít pěšky, tak jsme posvačili, ať toho do kopce nemusíme nést tolik. Trasa na Kusalíno nebyla nikterak dlouhá, ale za to bylo poměrně prudká a kvůli absenci cesty, nebo spíše toho, že jsme jí ve tmě nenašli i dosti neschůdná. Asi hodinu nám to zabralo, ale k chatě jsme nakonec došli všichni v pořádku. Zatopili jsme si v kamnech, vybalili si věci a zjistili že obě studánky vyschly. Než jsme se vrhli na kutě, tak jsme si zahráli karetní hry.

Sobota, začala pro Francina a Michala dříve než pro ostatní. Z důvodů vyschlých studánek v okolí naší chaloupky, si museli přivstat - šest hodin a vzít prázdné barely na vodu a dojít s nimi k nedaleké salaši, kde nám místní naplnily barely vodou. S plnými barely se v době kdy už vstávali i ostatní dobelhali k naší chaloupce, a šel se vařit čaj. Po vydatné snídani, kterou připravil Francin – vaječina - a sbalení jsme se vydali na výlet na Vsacký Cáb. Přidala se k nám majda, která dorazila j jejich blízké chaloupky. Pak už jsme se všichni vydali po naučné stezce T. Baťy na Vsacký Cáb, kde nás čekala turistická chata, na které jsme hodovali. Dali jsme si oběd a neodolali jsme místním dortíkům. Následně někteří z nás blbli na průlezkách a jiní zase pouštěli draka. Cesta zpět po žluté turistické značce uběhla cobydup. Poté už jsme jen odpočívali a hráli hry u stolu.

Neděle, po budíčku jsme posnídali, a pooomalu jsme se balili a začali uvádět chalupu do původního stavu. V průběhu toho si Lucie splnila úkol z nováčkovské zkoušky a to "zapálit oheň a udržovat jej alespoň po dobu 5ti minut". Ostatní mezi tím nosili dřevo z lesa do dřevníku u chalupy. Když jsme byli se vším hotovi, následoval sestup k autu a následná cesta do Ostravy. Nutno dodat, že cesta zpátky už byla oproti cestě tam, bezproblémová.




Na výpravu vyrazili: Maruška s Luckou a z vedení Pusa, Francin a Míša.

Další fotky najdete zde

Děkujeme všem za účast.