Vánoční výprava


Letos jsme se opět vydali do Zlatých Hor, abychom spolu oslavili vánoční čas a užili si sníh na horách. Vyrazili jsme v pátek autobusem, jen Pusa, jelikož vezla překvapení, jela autem. Po příjezdu na chalupu jsme si zatopili, zabydleli, dali si něco na jídlo, a aby se nám dobře usínalo, tak nám Pusa pustila Raubíře Ralfa. Potom už jsme šli spát a těšili se na sobotu.
Sobotní ráno začalo budíčkem. Po něm jsme posnídali a Míša šel do obchodu pro věci potřebné k přípravě na bramborového salátu a rizota. My už jsme začali péct vánoční cukroví – linecké. Po upečení jsme ještě počkali na Toma, Poníka a Klokana. Potom co přijeli, jsme se pustili do výroby ozdob na stromeček. Nejdříve jsme ozdobili moduritový HOŘEC – znak Tomíků a potom jsme ozdobili žárovku. Dali jsme si rychlý oběd a šli ven zdobit stromeček, aby ježíšek věděl kde nám m dát dárečky. Dospěláci zůstali v chalupě, aby připravili slavnostní tabuli, a my s Pusou jsme vyrazili na sjezdovku užít si sníh. Na ní už jeli naplno sněžné děla a rolba se připravovala na lyžařskou sezonu. Zpátky jsme se stavili do parku, kde mají super cvičící věci a zvoneček, který splní každé přání  Potom, co jsme dorazili zpět do chalupy, se začaly snažit řízky a kdo neměl nic na práci, tak si hrál různé hry.
Ke slavnostní tabuli jsme si oblékli kroj, hned po nástupu jsme zjistili, že pro jednu z nás se chystá velká věc. Lucka splnila nováčkovskou zkoušku, takže dostala oddílový šátek a domovenky a stala se právoplatnou členkou oddílu. Pak už jsme usedli ke slavnostní tabuli a za zvuku vánočních koled z gramofonu jsme si pochutnali na bramborovém salátu, který připravili Míša a Tom a na kuřecím řízku. Potom jsme se všichni oblékli a šli se podívat, jestli nám nechal ježíšek něco pod stromečkem. Super něco tam bylo  V chalupě jsme si pak vše společně rozbalili a podělkovali ježíškovi za novou hru do oddílu DAWAK. Aby se nám dobře usínalo, tak jsme si pustili Dobu ledovou – mamutí vánoce a když už jsme leželi, tak nám vyprávěl Hurvínek jak to bylo, když u nich nešla elektřina a jak si užili Černou hodinku.
Ráno jsme si dali postelovou jóga rozcvičku pod vedením Kiki a celý den vedla Kiki, takže jsme nikam nespěchali  Posnídali jsem dojídali cukroví ze včerejška, balili věci, umývali nádobí, vysávali a venku jsme odstrojili stromeček. Nacvičili jsme PF 2019 a udělali fotku pro všechny. Pak už jsme v chalupě hráli novou hru DAWAK a po obědě jsme vyrazili na autobus abychom doma mohli vyprávět, co jsme všechno zažili a ukázali vše co jsme vyrobili nebo dostali od ježíška 




Další fotky najdete zde

Děkujeme všem za účast.