Výprava Uherské Hradiště 26.-28.4.2019




Pátek:
Odjezd vlakem z Ostravy do Kunovic s přestupem ve Starém městě, proběhl v pohodě. Ze zastávky jsme šli pěšky cca 1 km k naší chalupě, kde jsme přes víkend bydleli. Ubytovali jsme se, prošli si okolí chalupy, vyzkoušeli všechny dětské hřiště a po večeři jsme šli spát.

Sobota:
V sobotu ráno jsme vstali a po jogo – rozcvičce jsme posnídali a nachystali svačinky na celodenní výlet do KOVOZOO v Uherském hradišti, kde nás čekal Den země. Na celý víkend hlásili, že se má ochladit a že má pršet, takže jsme se řádně oblékli a vzali si pláštěnky, které jsme naštěstí vůbec nepoužili. Když jsme jeli vlakem do Kunovic, tak jsme si všimli, že na nádraží v UH stál Legiovlak, takže jsme se nejdříve vydali k němu na prohlídku, abychom zjistili, co dělali legionáři a jak žili na cestách. Pak už jsme pokračovali do KOVOZOO, s menší zastávkou u strejdy a tety od Francina a Marušky, abychom zjistili, jestli nemají nějaký zbytečný elektroodpad, abychom měli slevu na vstupném. Jelikož každý kdo donese starý elektrospotřebič, tak měl slevu na vstupném kde Dni země. My jsme měli starý mixer, rychlovarnou konvici, toustovač, tavnou pistoli, rádio, část baterky a ohřívač na vodu. Po odevzdání a zaplacení vstupného jsme už měli celý areál KOVOZOO pro zábavu. Různě jsme se pohybovali mezi stánky s jídlem, exponáty a soutěžemi. Vše si můžete prohlédnout na fotkách. Večer nás čekali Čiperkové a skupina Tabák. Pak už jsme vyrazili opět k chalupě. V batozích jsme měli plno cen, dobrůtek a různých reklamních předmětů.

Neděle:
Ráno začalo budíčkem. Po snídani jsme opět vyrazili do okolí chalupy, zahráli pár her a těšili se na Francinův oběd. Po obědě nám ještě zůstal čas na odpolední klid, po něm jsme už balili a uklízeli chalupu. Napsali zápis do kroniky a vyrazili na vlak. Jelikož jsme ve strém městě měli hodinu času, tak se konečně dočkal i Francin a zašli jsme s ním na Motokáry, kde si 10 minut zajezdil – včera nebyl čas a byli velké fronty, tak mu to nevyšlo. Pak už jsme se pomalu vrátili na nádraží a čekali na náš vlak do Ostravy, kde nás už netrpělivě za deště čekali rodiče.

Na výpravě byli: Francin, Pusa, Maruška, Adri, Klokan, Vali, Lucka.

Další fotky najdete zde

Všem děkujeme, super akce i počasí.