Světluška 10.9.2019




Na první družinovce se z nás stali dobrovolníci ve sbírce pro Světlušku Nadačního fondu českého rozhlasu, která probíhala v týdnu od 9.-13.září 2019. Takže jsme se vydali do ulic Poruby a pokusili jsme se výtěžkem z prodeje dárkových předmětů podpořit tuhle akci. Mezi dárkovými předměty byli poprvé také ponožky se svítícím lemem nebo originální hrací karty, kartáček na zuby, náramek s lohem Světlušky, píšťalka, prupiska a button.
Lucka:
Mám z toho dobrý pocit, že jsme pomohli nevidomým lidem. Potěšilo mě, že většina lidí něco koupila a tím přispěli na sbírku. Bavilo mě oslovovat lidi a pomáhat tímto způsobem.
Maruška:
Bylo to super, lidi byli hodní a ochotní, byl velký zájem o magnetky a tykadla.
Poník:
Nejdřív jsem se bála oslovovat lidi ,ale pak jsem sesbírala trochu odvahy a zeptala jsem se jedné paní, „Nechtěla byste přispět na Světlušky?“ Buď řekli:“ Ano“, nebo „NE“. Byla jsem hodně ráda, že pomáháme slepým. Prodávali jsme kartáčky, ponožky, píšťalky, průpisky a někdy dostali i odznak, nebo nálepku. Rozdávala jsem s Pusou a Luckou a Maruška, Valča a Francin byli spolu.
Francin:
Bylo pro mě velkým překvapením, jaký k tomu měli lidé přístup čekal jsem, že skoro nikdo nepřispěje, ale byl jsem mile překvapen z cca 200 lidi tak 5 odmítlo a někteří si nás dokonce sami volali, že chtějí přispět.

Na oddílovce byli: Pusa, Francin, Vali, Poník, Lucka a Maruška

Další fotky najdete zde

Všem děkuji za pomoc a aktivní přístup