Oslava 40 let od založení oddílu Sedmička Ostrava 1.-3.11.2019




První listopadový víkend jsme strávili na Kamence v Oderských vrších oslavou 40 let od založení našeho turistického oddílu. Náš oddíl vznikl 7. listopadu v roce 1979 proto se jmenujeme Sedmička a sídlíme celou dobu své činnosti v Ostravě - Porubě.
Pátek:
Přijeli jsme na chalupu postupně aby jsem začali připravovat vše na sobotní oslavu. Nejdříve jsme začali připravovat hovězí guláš pro všechny účastníky. Dále jsme dodělali narozeninový dort a připravili pamětní placky pro všechny. Potom jsme šli spát a těšili se na sobotu.
Sobota:
Ráno jsme vstali brzy, aby jsme mohli pokračovat v přípravách, aby bylo vše na jedenáctou připraveno, jelikož to byl oficiální začátek našeho srazu. Všichni nově příchozí hned v zádveří dostali výroční tričko a pak už se vesele bavili. My jsem s Francinem, Marcelem a Špuntem připravili dřevo na večerní oheň a zároveň nasbírali smůlu na výrobu slavnostní fakule. Po tom co jsme se všichni sešli, ubytovali se a dali si společný oběd, tak jsme vyrazili ven, kde jsme udělali společný nástup.
Sraz jsme zahájili oddílovým pokřikem a Pusa nám všem vysvětlila co se bude chystat. Čekal nás tradiční pětiboj. Ten se skládal ze stavby stanu, uzlařské regaty, morseovky, přesekávání polínka a přepalování povázku. Jelikož strašně foukalo, tak jsem přepalování povázku vynechali a zabíjeli jsme hřebík. Po zvládnutí všech disciplín jsme se odebrali zpět do chlupy, kde nás čekal dotazník od Pusy a také krásný a výborný narozeninový dort, ke kávičce nebo čaji. Potom už byl prostor pro zábavu, prohlížení fotek a vzpomínání na to co jsem v oddíle zažili.
Když se setmělo, tak nastal čas na to přemístit se ven a zapálit slavnostní oheň. Oddílový prapor nesl Pirec a slavnostního zapálení se chopil náš dlouholetý hlavní vedoucí Honza. Všichni pod vedením Pusy napochodovali k ohni, svojí přítomnost jsme potvrdili podpisem na pamětí arch papíru. U ohně jsme si zazpívali Červená se liné záře a Nezacházej slunce. Potom jsme všichni dostali důkaz za účast a pamětní placku. Jelikož jsme nakonec vůbec nevěděli kolik nás je, tak jsem se spočítali a došli k číslu 39 a dva psi.
Opět jsme se vydali do chalupy, kde už plynule pokračovala zábava. Někteří se dívali na fotky, jiní zpívali u kytar a ostatní si jen tak užívali toho, že jsme spolu.
Neděle:
Jelikož většina odjela již v noci, tak jsem se ráno sešli v malém počtu v jídelně, posnídali, zobali zbytky ze včerejška a dojídali guláš. Po snídani se všichni odebrali d svých pokojů se sbalit a uklidit. Postupně jsme uklidili celou chalupu a plni krásných chvilek a vzpomínek jsem se kolem oběda všichni odebrali ke svým domovům.

Další fotky najdete zde

Bylo super, už se těšíme na další akce a setkání.