Vánoční Mecheche




Letos jsme se opět vydali do Zlatých Hor, abychom spolu oslavili vánoční čas a užili si sníh na horách. Vyrazili jsme v pátek autobusem. Po příchodu na chalupu jsme si zatopili, zabydleli a dali si něco na večeři. PO ní jsme se dali do výroby vánočních ozdob na stromeček. Ze dna PET láhví jsme si vyrobili vločku a z oříšku kytičku. Jelikož se nám ještě nechtělo spát, tak jsi si pak zahráli pár her a potom už jsme šli spát a těšili se na sobotu.

Sobotní ráno začalo budíčkem a rozcvičkou - postelovou jógou. Po ní jsme posnídali. Pak jsme začali připravovat bramborový salát a chystali dřevo na topení. Po obědě jsme se vydali na prohlídku místních lázní a mrkli se na sjezdovku, jestli je tam sníh. Po cestě na sjezdovku jsme se stavili do parku, kde mají super cvičící věci a zvoneček, který splní každé přání. Přírodní bohužel nebyl, ale už byli kupy umělého sněhu na sjezdovce, tak jsme si po nich mohli jezdit, jelikož na sjezdovce nikdo nebyl. Po návratu k chalupě nás už čekali Verča a Komár. Než jsme šli dovnitř, tak jsme ozdobili stromeček, aby Ježíšek věděl, kde nám má přinést dárečky. Potom už jsme šli dovnitř a s Verčou jsme začali péct vánoční cukroví – linecké. A Komár nám smažil řízky. My jsme pak byli nahoře a hráli různé hry.
Ke slavnostní tabuli jsme si oblékli oddílové tričko. Usedli jsme ke slavnostní tabuli a za zvuku vánočních koled jsme si pochutnali na bramborovém salátu a na kuřecím řízku. Potom jsme se všichni oblékli a za svitu prskavek a zpěvu koled jsme se šli podívat, jestli nám nechal ježíšek něco pod stromečkem. Super něco tam bylo V chalupě jsme si pak vše společně rozbalili a radovali se z toho, co nám přinesl.

Ráno jsme posnídali a dojídali cukroví ze včerejška, balili věci, umývali nádobí, vysávali a venku jsme odstrojili stromeček. Pusa nám mezi tím uvařila čočkovou polévku. Po obědě jsme vyrazili na autobus, abychom doma mohli vyprávět, co jsme všechno zažili a ukázali vše, co jsme vyrobili nebo dostali od ježíška 

Na mecheche byli: Za včelky - Klokan, Maruška, Valča, Lucka, Katka, za Zubry - Poník, Matěj, Mája, Viki a Domča z vedení Verča, Pusa a Komár

Další fotky najdete zde

Děkujeme všem za účast.