Sněm Asociace turistických oddílu mládeže Olomouc 18.1.2020



I když Sněm A-TOM se konal již od pátku, tak jsme vyrazili v sobotu do Olomouce do Domů dětí a mládeže, jelikož v sobotu byl hlavní program. Po příjezdu jsme se zaregistrovali a v sále našli výhodné pozice na strávení celého dne. Ve foaje hlavního sálu byl Asociační obchůdek, kde jsme si mohli koupit asociační věci – knihy, hrníčky, trička, nášivky, odznáčky.
Po proslovu předsedy Tomáše Novotného následovalo taneční vystoupení pořádajícího oddílu TOM Tuři a pak už následoval program. Viděli jsme prezentace Nadačního fondu Světluška, o základnách v Rožmberku a v Pstruží u Frýdlantu. Po obědě jsme se s Francinem šli podívat do města na Horní a dolní náměstí a pak jsme si zařádili s Hopem, který se vás snažil získat pro další ročník Hořcové výzvy. S vážnou tváří (a příčetnými nápady) jsme se zabrali do debaty o chuti mladé generace podílet se na vedení oddílů. K tomu jsme viděli prezentaci se zajímavý výzkum. Cestovatel Jakub Moravec vás oblažil pětačtyřicetiminutovým povídáním o cestách tu-i cizozemských. Stříbrný hořec by neměl zevšednět, proto jsme jím pro letošek trochu šetřili a předali jsme ho Aleši Sedláčkovi z ČRDM a Jiřímu Chourovi.
Po ukončení oficiální části sněmu jsme vyrazili opět do menzy na večeři a mile nás překvapil sníh, který během sněmu napadl a tak jsme opouštěli „bílou Olomouc“. V neděli se pak tradičně konala procházka po pozoruhodných místech Olomouce. Ale tu jsme si nechali ujít a měli jiný program.


Na sněm za náš oddíl vyrazili Pusa a Francin

Fotky ze sněmu na jdete zde

Bylo to super …