Stříbrné Hory 13.-15.3.2020



Opět jsme vyrazili na naší oblíbenou Asociační chalupu ve Stříbrných Horách. Jelikož nás sužuje COVID-19, tak jsme jeli auty. Sraz jsme si dali u klubovny, kde jsme se rozdělili do tří aut a vyrazili. Cesta byla v pohodě, takže kolem sedmé hodiny jsme už byli ve Stříbrných Horách, kde nás už čekal usměvavý pán správce, abychom se mohli ubytovat.
V sobotu ráno nás vzbudila vůně linoucí se z kuchyně, kde pro všechny Francin připravoval palačinky. Po vydatné snídani jsme si všichni sbalili věci na celodenní výlet k rozhledně Nová ves, která je cca 10 km od chalupy. Jelikož jsme se ráno dozvěděli, že budou kvůli COVID – 19 zavřené všechny hospody, tak jsme si sbalili na oběd párečky nebo klobásky a vzali velkou svačinu. Pak už jsme mohli vyrazit. Po cestě jsme si dávali pauzy na dětských hřištích a kochali se okolím a výhledny na ještě zasněžené Jeseníky. Když jsme přišli k rozhledně, tak jsme s radosti zjistili, že je otevřená a vyrazili nahorů. Jelikož bylo celý den nádherně, tak byli i skvělé výhledy, po prohlídce jsme si našli super místo, kde jsme si opékli párečky a klobásky a poobědvali. V odpoledním klidu jsme blbli na místním hřišti a pak už vyrazili na zpáteční cestu k chalupě. Po příchodu jsme si odpočinuli a pak jsme v hlavní místnosti skládali origami. Po večeři jsme se převlékli do krojů a šli ven ke slavnostnímu ohni, kde jsme do našeho oddílu přivítali dva nové členy – Katku a Vikiho – ti si od záři splnili nováčkovskou zkoušku. Potom jsme už zalehli do postýlek
V neděli jsme po snídani měli workshop toho jak se chovat jako skupina, jak se chodí v zástupu, co je řada, zástup, jaké jsou oddílové znamení – pískání – co jaké pískání znamená. Potom, jelikož bylo venku krásně jsme na zahradě stavěli příbytek pro skřítky. Po obědě jsme už jen balili a uklízeli chalupu, abychom mohli vyrazit domů. Po předání chalupy jsme nasedli do aut a vyrazili k Opavě, kde jsme si udělali dvě zastávky a pak už hurá ke klubovně, kde si nás vyzvedli rodiče.

Další fotky najdete zde

Na výpravu jeli: Pusa, Francin, Michal, Verča, Valča, Klokan, Poník, Maruška, Katka, Matěj, Péťa, Viki a Domča.

Všem děkujeme všem za účast