Výprava Náměšť na Hané 4.-6.9.2020




První výpravu jsme naplánovali vyrazit na naše staré tábořiště v Náměšti na Hané, kde jsme jezdili v letech 1984-1994. Pak z Terezského údolí vznikl Přírodní park dne 2.1.1996, má rozlohu 7,6 km2 , je zajímavý i z archeologického hlediska. Středem Terezského údolí vede šestikilometrová naučná stezka, částečně po žluté značce a částečně po zpevněné a polní cestě údolím od samoobsluhy v Náměšti na Hané k zámku v Laškově.

Jelikož je v údolí přírodní park a není zde možné tábořit ani rozdělávat oheň, tak jsme si pro naše spaní našli místo blízko v lese. Kde jsme si postavili stan a přístřešek na spaní. Než jsme usli tak jsme si ve stanu zahráli 6 Bere, jelikož venku by nás určitě snědli komáři.
Ráno jsme posnídali a po žluté se vydali do Terezského údolí na naučnou stezku. V místě blízko studánky jsme ze stesky sešli a šli si prohlídnout louku, kde jsme v minulosti měli tábory. Teď už nešlo poznat, že by tam kdy někdo jezdil. Po projde ní stezky, jsme došli do Laškova na zámek a navštívili jsme přírodní koupaliště. Po koupání jsme vyrazili dál údolím Šumnice k bývalému kruhovému mlýnu a našli jsme zde tábořiště, kde jsme si udělali na oběd buřtíky a odpočinuli si před cestou k našemu tábořišti. Když jsme došli zpět k autu, tak jsme si nachystali všechny věci na uvaření bramborového guláše a povečeřeli u auta. Pak jsme se s věcmi na spaní vydali k našemu tábořišti, před spaním jsme si ještě zahráli Bang a za zvuku bouřky, blesků a deště jsme usnuli a těšili se na neděli.
V neděli jsme nemuseli vstávat brzy, jelikož jsme čekali, až přestane pršet, abychom mohli poskládat stany, a sbalit se k odchodu. Počasí nám přálo, takže od osmi už nepršelo a my jsme se mohli v klidu sbalit. Po sbalení jsme ještě na stromech našli smůlu, kterou jsme si vzali do klubovny na výrobu fakulí. Pak už jsme si dali všechny věci do auta a vyrazili k nádraží v Náměšti na Hané, kde jsme zaparkovali a šli na prohlídku zámku. V informačním centru jsme nakoupili vizitky, dali si razítka a koupili lístky na prohlídku. V zahradách jsme si tak trochu zahráli hru O poklad rytíře Milíče, jelikož už byla zrušená, ale nějaké části jsme ještě našli. Pak už jsme šli na prohlídku. Po prohlídce jsme se vydali k autu na oběd a pak už vyrazili autem k amfiteátru a koupališti – to už je v současné době zrušené. Pak už jsme se vydali domů se zastávkou na zmrzlinu a dětské hřiště. V Ostravě jsme ještě v klubovně rozvěsili mokrý stan a pak už hurá domů.

Na výpravě byli: Pusa, Vali, Péťa a Katka

Další fotky najdete zde

Všem děkuji za super akce a zavzpomínání na naše staré tábořiště